Elke dag calorieën verbranden moeilijk? Niet met deze tips!

28 apr. 2021

Ga aan de wandel

Je hoeft heus geen marathons te lopen om meer calorieën te verbranden, je hoeft zelfs geen urenlange wandelingen te doen – al mag dat natuurlijk wel, als je het leuk vindt. Het helpt al om elke dag meerdere keren tien minuutjes te wandelen: op kantoor, tijdens het boodschappen doen, de hond uit laten, etc. Zelf maak ik elke ochtend zodra ik op sta, voor het ontbijt, al een kleine wandeling. Dat levert je niets dan voordelen op: het brengt je vetverbranding op gang én je krijgt er een fris hoofd van. En als dat niet lukt? Dan probeer ik deze wandeling tijdens de lunch of na mijn werk in te halen, in combinatie met een lekkere podcast om even mijn hoofd leeg te maken. Heerlijk!

elke dag calorieën verbranden onmogelijk zo lukt het jeelke dag calorieën verbranden onmogelijk zo lukt het je

Krachttraining, ook zonder gewichten

Als je denkt aan krachttraining, ga je er waarschijnlijk al snel van uit dat je dit met gewichten moet doen. Dit is zeker niet altijd nodig! Twee keer per week aan krachttraining doen is voldoende om je spieren te verstevigen en op die manier meer calorieën te verbranden – ook als je stilzit. Mijn borst-, schouder- en armspieren pak ik aan met opdrukoefeningen. Let erop om vooruit te kijken in plaats van naar de vloer en je rug zo recht mogelijk te houden. Mijn beenspieren verstevig ik met squats (kniebuigingen). Daarbij is het belangrijk om rechtop te staan, met je voeten iets buiten je schouders en je tenen lichtjes naar buiten gewezen. Daarna buig je langzaam je knieën, alsof je op een stoel zou gaan zitten. Vervolgens strek je je benen weer. Je rug blijft altijd recht. En wil je het wat zwaarder maken? Pak er dan wat gewichten bij terwijl je de oefeningen uitvoert. Geen gewichten in huis? Een literfles water, de zak met voer van je hond/kat of een zak potgrond voldoen ook en geven net wat meer gewicht aan je krachttrainnig!

Ga eens staan… of ga op een bal zitten

Heb je een zittend beroep? Blijf dan niet de hele dag op die bureaustoel zitten, maar sta regelmatig of loop rond tijdens het bellen. Misschien beschikt jouw kantoor zelfs al over een ‘treadmill desk’ of een ‘sta-bureau’? Ook af en toe je bureaustoel inruilen voor een zitbal is zeker het overwegen waard! Een zitbal doet je automatisch meer bewegen achter je bureau, maar let wel op dat je een goede zithouding behoudt om rugproblemen te vermijden. Natuurlijk kun je ook ’s avonds thuis je stoel voor een zitbal inruilen.