- ½ courgette
- 1 gele paprika
- ...
- ½ aubergine
- 1 tomaat
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gehakte verse koriander
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel zoete sojasaus
- sap van 1 limoen
- 50g geroosterd roggebrood
Bereidingswijze
Snij de courgette en de aubergine in dunne plakjes.
Snij de tomaat in partjes.
Snij de paprika in de helft.
Grill de courgette en aubergine reepjes op een grillpan.
Grill de halve paprika’s, verwijder daarna de pel en snij in fijne reepjes.
Meng de olijfolie met de honing, koriander, de sojasaus en het limoensap.
Giet de dressing over de gegrilde groenten.
Voeg de tomaatpartjes toe.
Werk af met geroosterde pijnboompitjes en serveer op geroosterd roggebrood.

Belegd met magere 20+ ( smeer) kaas, plakjes tomaat en komkommer, belegd met magere vleeswaren zoals rookvlees, een dun laagje halvejam en plakjes aardbei of een dun laagje appelstroop en appel, huttenkase met plakjes paprika en wat gemalen peper.
...

1 eetlepel magere yoghurt, beetje peper en zout, 1 theelepel ketchup/ tabasco, beetje stevia of een 1/2 theelepel honing (met ketchup is dit niet nodig) Even goed roeren en op smaak brengen met peper & zout en eventueel nog wat andere kruiden, zoals kerriepoeder, knoflookpoeder, chillipoeder of paprikapoeder.
...
Recepten om van te smullen!
Of je nou lekker aan het afvallen bent of je gewicht stabiel houdt, altijd komt de vraag: wat zullen we weer klaarmaken om te eten?
Want zeker als je aan het diëten bent is lekker eten erg motiverend. Heel erg lekkere en makkelijke recepten die je als lunch of als avondmaaltijd kunt gebruiken. Bovendien geven we je tips om wat variatie aan te brengen bij je ontbijt. Bomvol heerlijke ingrediënten en bovendien ook evenwichtig.
En nu genieten…
