Kipballetjes met curry en rijst


Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de bereidingstijd van de verpakking.
Snijd de ui en de knoflook fijn en voeg toe aan het gehakt.
Maak 3 kleine balletjes van het kippengehakt en rol door de bloem.
Bak de balletjes in de margarine.
Voeg de spinazie toe.
Kruid met currypoeder en voeg 100ml water toe samen met het halve bouillonblokje.
Laat 10 minuten sudderen.
Voeg de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.
Garneer met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie500 kcal
Eiwitten28 g
Vetten29 g
Kipballetjes met curry en rijst
Vlees
Avond

Ingredienten (1 persoon)

  • 125 g mager kipgehakt
  • 30 g ongekookte zilvervliesrijst
  • 100 g diepvriesspinazie naturel
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Currypoeder
  • 100 ml water
  • ½ groentenbouillonblokje
  • Fijngehakte peterselie
  Recept delen
Heerlijke recepten
Salade van gegrilde groenten
Vegetarisch
Middag
Salade van gegrilde groenten
Bekijk recept
Groentenomelet met champignons
Vegetarisch
Middag
Groentenomelet met champignons
Bekijk recept
Kipballetjes met curry en rijst
Tussendoortjes
Een appeltje met kaneel en een enkele rozijnen
Kipballetjes met curry en rijst
Vlees
Avond
Kipballetjes met curry en rijst
Bekijk recept