Roerbakscampi met saffraansaus


Bereidingswijze

Kook de rijst gaar.

Snipper de knoflook en het sjalotje fijn.
Snijd de paprika in fijne reepjes.
Bak de knoflook en sjalotje in de olijfolie en voeg de scampi’s en de paprikareepjes toe.
Haal de scampi’s uit de pan en hou ze warm.
Maak de saus in dezelfde pan: voeg de lichte room en de saffraandraadjes toe en laat even inkoken.
Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg die bij de saus samen met de bieslook.
Kruid naar smaak met peper.
Laat nog een minuut sudderen en giet de saus over de scampi’s.
Serveer met de wilde rijst.

Voedingswaarden

Per portie
Energie500 kcal
Eiwitten43 g
Vetten16 g
Roerbakscampi met saffraansaus
Vis
Avond

Ingredienten (1 persoon)

  • 6 tot 8 middelgrote scampi’s
  • 50 g ongekookte wilde rijst
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 50 ml lichte room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Fijngehakte bieslook
  • 3 saffraandraadjes
  • Peper
  Recept delen
Heerlijke recepten
Salade van gegrilde groenten
Vegetarisch
Middag
Salade van gegrilde groenten
Bekijk recept
Groentenomelet met champignons
Vegetarisch
Middag
Groentenomelet met champignons
Bekijk recept
Kipballetjes met curry en rijst
Tussendoortjes
Een plakje volkoren ontbijtkoek
Kipballetjes met curry en rijst
Vlees
Avond
Kipballetjes met curry en rijst
Bekijk recept