Wrap met falafel, avocado en yoghurt-rode bietdressing
Bereidingswijze
Kuis en schil de rode biet en snij het in blokjes
Kook de blokjes rode biet gedurende 40 minuten
Meng de yoghurt met het citroensap en bieslook, breng op smaak met peper
Bak de falafelballetjes in de olijfolie tot ze goudbruin zijn
Schil de avocado en snij het in reepjes
Breng de gekookte blokjes rode biet bij de yoghurtdressing
Neem de wrap en leg de kropsla erop gevolgd door de avocadoschijfjes en de falafelballetjes
Verdeel de helft van de yoghurt dressing over de wrap, gebruik de andere helft als dipsaus
Rol als laatste de wrap op
Voedingswaarden
Per portie | |
Energie | 470 kcal |
Eiwitten | 11.4g |
Vetten | 28.3 g |
Koolhydraten | 36.6 g |
Voedingsvezel | 9.1 g |

1 eetlepel magere yoghurt, beetje peper en zout, 1 theelepel ketchup/ tabasco, beetje stevia of een 1/2 theelepel honing (met ketchup is dit niet nodig) Even goed roeren en op smaak brengen met peper & zout en eventueel nog wat andere kruiden, zoals kerriepoeder, knoflookpoeder, chillipoeder of paprikapoeder.
...