Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Als je na het zoeken op de website en het lezen van de antwoorden nog met een vraag bent blijven zitten, kan je uiteraard contact met ons opnemen.

Verkrijgbaarheid

Beschikbaarheid

Weight Care is bij vrijwel alle drogisten en supermarkten te koop, maar ook via de webshop. In de winkel staat Weight Care meestal in de buurt van de reformproducten of de verzorgingsproducten.

Drogisterijen
DA Drogist
Dio Drogist
Etos
Kruidvat
Trekpleister

Supermarkten
Albert Heijn
Coop
Dekamarkt
Hoogvliet
Jan Linders
Jumbo
Makro
Plus
Sligro
Vomar

Webwinkels
Maaltijd-vervanger.nl
Deonlinedrogist.nl
Dieetwebshop.nl
Drogisterij.net
Drogistplein.nl
Koopjesdrogisterij.nl
Wehkamp
Unigro.be
Bol.com

Hoe kom ik aan een shakebeker?

Via de webshop op onze website, www.maaltijd-vervanger.nl, is de shakebeker gratis bij bestelling van een pakket met producten. Via andere webshops, zoals www.drogisterij.net bestelt u de shakebeker los. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor leuke WeightCare (gratis shakebeker) acties!

Producten

Hoe vaak mag ik Mijn afslankpakket achter elkaar doen?

Mijn afslankpakket mag je maximaal drie weken aan één stuk gebruiken. Dit zijn dus vier pakketten van elke keer vijf dagen. Wil je na die tijdnog doorgaan? Wacht dan minstens een week en vervang in die tijd maximaal 2 maaltijden per dag door Weight Care maaltijdvervangers. Daarna kun je weer over op Mijn afslankpakket.

Zijn de Weight Care producten ook geschikt voor mannen?

Weight Care producten zijn zeker geschikt voor mannen. Ook voor mannen geldt: binnen een energiebeperkt dieet 2 maaltijden per dag vervangen door Weight Care maaltijdvervangers om gewicht te verliezen! Door hun hogere energieverbruik mogen mannen per dag wel 200 kcal meer
binnenkrijgen dan vrouwen.

Het Afslankpakket is hetzelfde voor mannen als vrouwen. Als man mag je nog 200 kcal extra op een dag eten. Je kunt daarom een extra stuk fruit en een grotere portie rauwkost nemen. Merk je als man dat dit toch echt te streng is, dan kun je ervoor kiezen om twee maaltijden op een dag te vervangen. Vervang je twee maaltijden op een dag, dan kun je in de avond een grotere portie aardappels, pasta, rijst nemen en eventueel een extra stuk fruit. 

Ben je op streefgewicht, dan mag je als man ongeveer 2500 kcal op een dag. Eet hiervoor bijvoorbeeld een extra sneetje brood en een wat grotere portie bij de hoofdmaaltijd. Ook met een extra stuk fruit is zeker niets mis.

Mag ik de shakes aanmaken met water?

We raden niet aan gebruik te maken van water om de shakes aan te maken. Shakes klaargemaakt met water bevatten niet al de voedingsstoffen die je nodig hebt.

De shakes mogen aangemaakt worden met een mager zuivelproduct. 250 ml magere melk of 150 gram magere kwark. Probeer voor wat variatie ook eens yoghurtvariaties zonder toegevoegde suikers.

Mag ik de shakes van te voren klaarmaken?

We raden aan de shakes zo kort mogelijk voor gebruik klaar te maken, omdat zo de voedingsstoffen behouden blijven. Als je het niet kan vermijden bewaar je je shake zo kort mogelijk op een donkere en koele plaats, zoals de koelkast.

Kan ik dressing gebruiken bij m’n rauwkost?

We adviseren geen dressing bij je rauwkost te eten. Met de maaltijdrepen krijg je al voldoende voedingstoffen binnen en met de avondmaaltijden gebruik je al wat vet voor de bereiding ervan. Kan je er toch niet aan weerstaan? Kies dan voor een lichte versie met weinig calorieën, zoals een eenvoudige zelfgemaakte yoghurtdressing, of gebruik een klein beetje olie, azijn, peper en wat zout. Een voorbeeld van een lekkere yoghurt dressing: - magere yoghurt - peper en zout - ketchup/ tabasco/ mosterd - stevia of een theelepeltje suiker (met ketchup is dit niet nodig) - Peper & zout - kruiden, zoals kerriepoeder, knoflookpoeder, chillipoeder of paprikapoeder.

Hoeveel fruit en welke soort fruit mag ik eten?

Per dag mag je 2 stuks fruit gebruiken tenzij in combinatie met Mijn afslankpakket*. Alle soorten fruit zijn toegestaan. Bij het eten van een
portie bessen, aardbeien, pruimen, druiven kun je als maat de grootte van 1 appel aanhouden. Een portie zo groot als 1 appel telt als 1 stuk fruit. Gebruik liever geen olijven, olie en gedroogd fruit.

*Fruit in combinatie met Mijn afslankpakket: Mijn afslankpakket is een dagvoedingvervanger. Dat wilt zeggen dat je geen extra voedingsmiddelen moet nemen als je het pakket correct gebruikt, alle voedingsstoffen die je nodig hebt zijn inbegrepen in de doos.

Als je toch graag nog een extra stukje fruit eet is dat natuurlijk geen probleem, al is het niet nodig in je dieet.

Hoe lang mag ik Weight Care maaltijdvervangers gebruiken?

Binnen je energiebeperkt dieet mag je één of twee maaltijden per dag vervangen tot je je doel bereikt hebt. Hier
staat geen termijn op, zo kan je je eigen tempo aanhouden.

Ik neem twee Weight Care-maaltijdvervangers per dag en eet 's avonds gewoon. Mag ik dan pasta, aardappelen of brood?

Pasta

Pasta mag zeker. Helemaal als je voor volkorenpasta kiest. Pas alleen op met vette saus en kaas. Maak liever een tomatensaus met basilicum en eet er lekker veel groenten of rauwkost bij. Neem naast je pasta een beetje magere vis of vlees (max. 100 gram). Bijvoorbeeld stukjes kip door de saus of stukjes kabeljauw door je salade.

Aardappelen

Aardappelen mogen. Ze bevatten veel waardevolle voedingsstoffen. Als je niet overdrijft zijn het geen dikmakers. Vette jus en mayonaise anderzijds laat je best maar even staan.

Brood

Brood kan zeker. Het bevat veel waardevolle voedingsstoffen. Je kiest dan wel voor de bruine, volgranen variant. Brood is geen dikmaker, dat zijn de pindakaas en de chocoladepasta. Kies voor mager beleg zoals 20+ kaas, rookvlees of een gekookt ei. Nog beter is natuurlijk om er een broodje gezond van te maken: heerlijk verse groenten tussen je snedes volkoren brood.

Ik ben een echte zoetekauw. Wat kan ik als tussendoortje nemen?

Vermijd producten die te veel suiker bevatten. Niet alleen bevatten ze veel calorieën, maar ook schiet je bloedsuikerspiegel ervan omhoog.
Zodra die begint te dalen, heb je alwéér zin in iets zoets. En voor je het weet, heb je dan toch de hele koektrommel leeggesnoept. Verlang je toch naar iets zoets? Kies dan voor volkorenproducten, want die geven jelanger een verzadigd gevoel. Denk aan een plakje volkorenontbijtkoek, een volkorenbiscuit, een volkorencracker.

Of neem een superlekker Weight Care Tussendoortje: de chocolade-muesli reep of een snack Ham-Kaas. Dat sleept je de dag door. En een lekker
stuk fruit mag natuurlijk ook, twee keer per dag!

De hele dag water is zo saai! Mag ik nog wat anders?

Naast water kun je koffie en thee zonder suiker en zonder melk drinken. Je kunt eventueel wel gebruik maken van een zoetje in je thee of koffie. Voor de afwisseling drink je eens een glas light frisdrank (zonder calorieën) of een magere bouillon.

ABC Plan

Ik volg het Weight Care ABC-Plan. Mag ik dan ook fruit?

Ja, wij adviseren één à twee stuks fruit per dag als tussendoortje. Toch nog trek? Rauwkost mag onbeperkt. Niet overslaan dus. En het is nog
lekker ook!

Indien je voor stap A Mijn afslankpakket gebruikt hoef je geen fruit te eten. Mijn afslankpakket is een dagvoedingvervanger. Dat wilt zeggen alle voedingsstoffen die je nodig hebt inbegrepen zijn in de doos. Als je toch graag nog een extra stukje fruit eet is dat natuurlijk geen probleem, al is het niet nodig in je dieet.

Moet je het ABC-plan per se met Stap A beginnen?

Nee dat hoeft niet. Het is een lekkere, snelle start, maar hij is best streng. Wil je liever wat rustiger beginnen, start dan met Stap B.

Hoeveel en welke soorten groenten mag ik eten?

Je mag alle soorten groenten eten, zoals brocolliroosjes, (kers)tomaatjes, komkommer, paprika, wortel en radijsjes. Gebruik liever geen peulvruchten zoals bonen en erwten en graan zoals mais. We adviseren geen gebruik te maken van een dressing, maar mocht je dit toch willen doen, kies dan een dressing op basis van olie en azijn.

De hoeveelheid groenten kan je zelf kiezen. We raden aan minstens 200gr. gekookte groenten en 100gr. rauwkost per dag te eten.

Hoe kan een dag met Weight Care er uitzien volgens het ABC-plan?

Stap A
Ontbijt: 1 Maaltijdshake OF 1 Drink OF 1 Ontbijtreep OF 1 Maaltijdmuesli
Tussendoor: 1 stuk fruit
Lunch: 1 Maaltijdshake OF 1 Drink OF 1x 12 uurtje reep OF 1 Maaltijdmuesli en een schaaltje rauwkost *
Tussendoor: 1 stuk fruit en een kopje bouillon
Diner: 1 Maaltijd(+)shake/ 1 Drink/ 1x 12 uurtje reep/ 1 Maaltijdmuesli
Tussendoor: 1 (WeightCare) tussendoortje zoals een Chocolade-Hazelnootreepje/ Snack Ham-Kaas/ plakje ontbijtkoek

Stap B
vb 1:
Ontbijt: 1 Maaltijd(+)shake/ 1 Drink/ 1 Ontbijtreep/1 Maaltijdmuesli
Tussendoor: 1 stuk fruit
Lunch: 1 Maaltijd(+)shake/ 1 Drink/ 1x 12 uurtje reep/ 1 Maaltijdmuesli en een schaaltje rauwkost *
Tussendoor: 1 stuk fruit en een kopje bouillon
Diner: Lichte (warme) avondmaaltijd bestaande uit 200 gram groente & een handje pasta, rijst, aardappel of 2 sneetjes volkorenbrood & 100 gram mager vlees, vis, kip, ei of tofu & twee theelepels vloeibare margarine of olie voor de bereiding/ halvarine op de boterham
Tussendoor: 1 (WeightCare) tussendoortje zoals een Chocolade-Hazelnootreepje/ Snack Ham-Kaas/ plakje ontbijtkoek

Stap C
vb 2:
Ontbijt: 1 Maaltijd(+)shake/ 1 Drink/ 1 Ontbijtreep/1 Maaltijdmuesli
Tussendoor: 1 stuk fruit
Lunch: Lichte (warme) maaltijd bestaande uit 200 gram groente & een handje pasta, rijst, aardappel of 2 sneetjes volkorenbrood & 100 gram mager vlees, vis, kip, ei of tofu& twee theelepels vloeibare margarine of olie voor de bereiding/ halvarine op de boterham
Tussendoor: 1 stuk fruit en een kopje bouillon
Diner: 1 Maaltijd(+)shake/ 1 Drink/ 1x 12 uurtje reep/ 1 Maaltijdmuesli en een schaaltje rauwkost *
Tussendoor: 1 (WeightCare) tussendoortje zoals een Chocolade-Hazelnootreepje/ Snack Ham-Kaas/ plakje ontbijtkoek
* rauwkost zonder dressing

Gezondheid

Moet ik naast Weight Care voedingssupplementen nemen?

Nee, dat hoeft niet. Elke Weight Care-maaltijdvervanger bevat namelijk 30% van de referentie-inname (RI) van vitaminen en mineralen voor energiebeperkte diëten. Dus gebruik je er twee per dag, dan krijg je na je 3e evenwichtige maaltijd alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Mag ik met Weight Care lijnen als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee, lijnen is nooit aan te bevelen tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Er komen door lijnen afvalstoffen in je lichaam vrij die ook bij het ongeboren kind terecht komen of in geval van borstvoeding in de moedermelk. Niet onmiddellijk schadelijk, maar zeker niet optimaal voor je baby. Daarnaast heeft je lichaam tijdens de borstvoeding extra voedingsstoffen nodig, want je deelt deze met je kindje. Wacht dus gewoon even met lijnen en geniet lekker van je zwangerschap. Als je toch onzeker bent over de gezondheid van je gewicht tijdens de zwangerschap of tijdens de bortsvoeding, bespreek dit dan zeker met je arts.

Is Weight Care ook geschikt als ik diabetes heb?

De Weight Care maaltijdvervangers zijn zeer evenwichtig samengesteld en bevatten alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Ook voor diabetes patiënten zijn maaltijdvervangers zeker geschikt. Het is wel belangrijk om eerst contact op te nemen met de diëtist of diabetesverpleegkundige. Doordat de Weight Care maaltijdvervangers minder calorieën leveren dan gewone voeding, kan het zijn dat er ook minder diabetesmedicatie nodig is.

Zie ook: http://www.vumc.nl/afdelingen/diabetescentrum/InfoDM/Voeding-bij-diabetes/Maaltijdvervangers

Staat je vraag er niet tussen?

Veel vragen zijn ons eerder gesteld. Als jouw vraag er niet tussen staat helpt Floor je graag verder.

Naar contact
Schermafbeelding 2016 04 20 Om 10 47 41

Geschiedenis van Weight Care

Wil jij je ideale gewicht bereiken, zonder gedoe? Wil je dat nieuwe gewicht ook behouden en nooit meer terugvallen? Dan is Weight Care iets voor jou!

Hoe werkt het? Heel makkelijk. Afhankelijk van je doel,vervang je binnen je energiebeperkt dieet één of twee maaltijden per dag door Weight Care maaltijdvervangers. Kies uit ons groot aanbod met lekkere maaltijdrepen, -shakes, kant-en-klare drinks en zelfs krokante
muesli. Je komt niets tekort want deze heerlijke maaltijden zitten boordevol vitaminen en mineralen. Niet nadenken dus, gewoon afvallen!

Daarnaast eet je vers fruit, rauwkost, een lekker Weight Care tussendoortje en een evenwichtige maaltijd of een kant- en klare Weight Care maaltijd.
Veel afwisseling dus om lekker lang vol te houden.

Bekijk de geschiedenis
Schermafbeelding 2016 04 14 Om 09 38 35

Hoe wordt het gemaakt?

Wij hebben fabrieken door de gehele wereld. Onder andere in Frankrijk, Brazilie en Spanje.

Bekijk het proces

Wat zit er in onze producten?

Onze producten worden gemaakt o.b.v. koemelkeiwitten en andere natuurlijke ingredienten.

Bekijk ingredienten