Wat is afvallen?

Wil je lekker in je vel zitten zonder gedoe of je gewicht in balans houden? Dan is Weight Care iets voor jou!

Weight Care helpt mensen graag bij hun gezonde levensstijl. Of je nu een paar kilootjes kwijt wil, of jouw ideale gewicht wil behouden, met Weight Care kan dat lekker verantwoord en op jouw manier!

Omdat we als geen ander weten hoe lastig dit soms kan zijn, maken we gebruik van de beste ingrediënten. Onze producten bevatten hoogwaardige eiwitten, zijn een bron van vezels en bevatten een optimale mix van vitaminen en mineralen. Maar bovenal zorgen we ervoor dat onze producten zeer smaakvol zijn. Onze producten bevatten kortom alles wat je dagelijks nodig hebt om je goed te voelen en dit ook uit te stralen.

Weight Care, lekker slim.

Wat is overgewicht?

Hoe weet je nu precies of je een gezond gewicht hebt? Er zijn verschillende manieren om dit te bereken, bijvoorbeeld door je Body Mass Index (BMI) te bepalen. Kort door de bocht komt het erop neer dat je gewicht in verhouding moet zijn met je lengte. Hieronder lees je over overgewicht, de risico’s en verschillen tussen bijvoorbeeld mannen en vrouwen.

Ben ik te zwaar?

De twee makkelijkste manieren om zelf te bepalen of je overgewicht hebt zijn je BMI berekenen en je middelomtrek meten. Het nadeel van deze methodes is dat het alleen een indicatie geeft. Zo zijn er verschillende elementen waar geen rekening mee wordt gehouden, waardoor een vertekend beeld kan ontstaan. Ben je bijvoorbeeld (erg) gespierd, zwanger of geef je borstvoeding? Dan zijn deze methodes minder geschikt.

BMI berekenen
Benieuwd wat jouw BMI is? Je berekent het door je gewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van je lichaamslengte. Bijvoorbeeld; je weegt 70 kilo en bent 1,75 meter lang. Je berekent je BMI dan als volgt: 70 / (1,75x1,75) = 22,8. Een gezond BMI ligt tussen de 20 en 25. Bij een BMI tussen de 27-30, ben je iets te zwaar. Komt je BMI boven de 30 uit, dan is er sprake van ernstig overgewicht.

Tailleomtrek meten
Wil je je overgewicht bepalen door je middel te meten? Dat kan! Je hebt hiervoor alleen een centimeterlint nodig. Doe deze om je taille ter hoogte van je navel en trek het meetlint strak. Voor vrouwen is een tailleomtrek van <80 cm gezond. Bij mannen is een tailleomtrek van <94 cm gezond.  

Risicos van overgewicht

Als je overgewicht hebt, dan kan dit een negatieve invloed hebben op je lichaam. Zo zijn ziektes als hart- en vaatziekten, gewrichtspijnen, diabetes type 2 en hoge bloeddruk vaak het gevolg van overgewicht. Je tailleomtrek geeft vaak een goede indicatie voor hart- en vaatziekten. Hierbij zegt overgewicht niet altijd alles. Dunne mensen met een brede taille, kunnen net zo’n groot risico lopen op het krijgen van hart- en vaatziekten als iemand met overgewicht.

Spieren, hormonen en leeftijd

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen in hoe snel je afvalt. Wist je bijvoorbeeld dat de verbranding van energie bij mannen hoger ligt dan bij vrouwen? Dit komt doordat mannen van nature meer spieren hebben. En laat het nu net zo zijn dat hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je energieverbranding is en hoe sneller je afvalt. Ook kan je hormoonhuishouding invloed hebben op hoe snel je kilo’s eraf vliegen. Je hormonen kunnen invloed hebben op hoeveel trek je hebt, hoe snel je stofwisseling werkt en waar je vet op slaat.

 

Ook je leeftijd heeft invloed op hoe je afvalt. Hier komen de spieren weer om de hoek kijken. Na je 30e neemt je spiermassa af en neemt het vetweefsel toe. Daarnaast vertraagt je stofwisseling doordat je lichaam minder oestrogeen aanmaakt.

 

Het goede nieuws is dat je door je eetpatroon aan te passen, vaak al een eind komt. Zo kan koolhydraatarm eten goed helpen bij afslanken. Wil je de vetverbranding stimuleren? Eet dan meer eiwitten! Het programma van Weight Care kan je hierbij helpen. En dat op een lekkere en verantwoorde manier, die past in jouw drukke leventje. Dat klinkt toch heerlijk?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Vul je e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze kortingsacties, nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen!

Secured payment