Gezonde brownies met zwarte bonen

3 mei 2021

Informatie

Voor 8 porties
Gemakkelijk
Snel
224 kcal per portie

Ingrediënten

200 gr pure chocolade 80% - gehakt

400 gr zwarte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld

25 gr cacaopoeder

2 el lijnzaad gebroken

70 gr kokosolie half gesmolten

1 el stevia poeder

1 tl kaneel

1 tl vanille extract

1 tl oploskoffie

½ tl bakpoeder

⅓ tl zout

Bereidingswijze

  • Bakpapier
  • Bakvorm 20x20
  • Keukenmachine
  1. Verwarm de oven voor 175° C en bedek een bakvorm van 20 x 20 met bakpapier.
  2. Week de lijnzaad met 4 el water voor 10 minuten.
  3. Verwerk alle ingrediënten in een keukenmachine tot een egale massa ontstaat.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatige in de bak vorm met een spatel. Druk vooral goed in de randen en hoeken.
  5. Bak voor 30 minuten in de oven en doe de tandenstoker test. Prik met een tandenstoker in de brownie. Als deze er droog uitkomt is de brownie gaar.
  6. Laat buiten de oven een kwartier afkoelen. Haal dan voorzichtig de brownie uit de bakvorm en leg op een rooster. Pas snijden als de brownie volledig is afgekoeld.

Secured payment