Vegetarische, zomerse linzensalade

3 mei 2021

Informatie

Voor 2 porties
Gemakkelijk
Snel
271 kcal per portie

Ingrediënten

250 g cherrytomaten (aan een tak)

2-3 el balsamicoazijn

zout

versgemalen peper

150 g bloemkoolroosjes

1 blik bruine linzen (310g)

1 rode ui

¼ bos platte peterselie

3 el olijfolie

1 el mosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaten (met takjes) in een ovenschaal en besprenkel met 1 el balsamicoazijnBestrooi met zout en peper naar smaakPof ze circa 15 minuten gaar. Ze zijn klaar als de velletjes gescheurd zijn. 
  2. Snijd de bloemkoolroosjes in kleinere stukjes. Kook ze 2 minuten in water met zout, dan behoudt de bloemkool nog veel vitaminen. Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en spoel ze met koud water af. Laat vervolgens de linzen uitlekken in een zeefspoel ze af en doe in een schaal. Meng de bloemkool erdoorSnijd de ui in ringen en de peterselie fijn en voeg toe. 
  3. Klop een dressing van de olijfolie, de mosterd en balsamicoazijn naar smaak. Schenk over de salade en breng op smaak met zout en peper. Het azijn geeft de linzen een lekkere frisse smaak. Leg als laatste de gepofte cherrytomaten erop. 

Secured payment