Toegevoegd aan je winkelwagen!

Gegrilde zoete kalkoenfilet met aubergine en couscous


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C

Bak de kalkoenfilet gedurende 5 minuten aan elke kant in de margarine en kruid met peper.
Voeg de honing toe en laat het vlees rusten.
Plaats de filet 4 minuten in de oven.
Strooi de couscous in een schaal met de rozijnen.
Breng 100 ml water aan de kook en giet het over de couscous, laat het 5 minuten zwellen.
Hak de platte peterselie fijn en voeg het toe aan de couscous.
Snijd de aubergine, courgette en tomaat in dunne schijven en fruit de aubergine in met wat olijfolie met een geperst teentje knoflook en een rozemarijntakje.
Snijd de kalkoenfilets en voeg er een beetje honingsaus aan toe.
Maak een torentje van couscous met daarop afwisselend aubergineschijfjes, courgetteschijfjes en tomatenschijfjes. Gebruik een dresseerring als hulp.

Voedingswaarden

Per portie
Energie500 kcal
Eiwitten43 g
Vetten23 g
Gegrilde zoete kalkoenfilet met aubergine en couscous
Vlees
Avond

Ingredienten (0 personen)

  • 125 g kalkoenfilet
  • 25 g couscous
  • tomaat
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 100 ml water
  • ½ aubergine
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zachte margarine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 takje rozemarijn
  • Platte peterselie
  • Peper
  Recept delen
Heerlijke recepten
Salade van gegrilde groenten
Vegetarisch
Middag
Salade van gegrilde groenten
Bekijk recept
Groentenomelet met champignons
Vegetarisch
Middag
Groentenomelet met champignons
Bekijk recept
Kipballetjes met curry en rijst
Tussendoortjes
Een appeltje met kaneel en een enkele rozijnen
Kipballetjes met curry en rijst
Vlees
Avond
Kipballetjes met curry en rijst
Bekijk recept