Gegrilde zoete kalkoenfilet met aubergine en couscous
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C
Bak de kalkoenfilet gedurende 5 minuten aan elke kant in de margarine en kruid met peper.
Voeg de honing toe en laat het vlees rusten.
Plaats de filet 4 minuten in de oven.
Strooi de couscous in een schaal met de rozijnen.
Breng 100 ml water aan de kook en giet het over de couscous, laat het 5 minuten zwellen.
Hak de platte peterselie fijn en voeg het toe aan de couscous.
Snijd de aubergine, courgette en tomaat in dunne schijven en fruit de aubergine in met wat olijfolie met een geperst teentje knoflook en een rozemarijntakje.
Snijd de kalkoenfilets en voeg er een beetje honingsaus aan toe.
Maak een torentje van couscous met daarop afwisselend aubergineschijfjes, courgetteschijfjes en tomatenschijfjes. Gebruik een dresseerring als hulp.
Voedingswaarden
Per portie | |
Energie | 500 kcal |
Eiwitten | 43 g |
Vetten | 23 g |
Koolhydraten | 30 g |
Voedingsvezel | 5 g |

1 eetlepel olie, ½ eetlepel balsamico azijn, even goed roeren en op smaak brengen met peper & zout.
...