Visstoofpotje met pittige tomatensaus


Bereidingswijze

Breng water aan de kook voor de rijst.
Verwijder de zaadjes uit de paprika en snij in dunne reepjes.
Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
Snij de ui in fijne ringen en pers de knoflook.
Verhit de olie in een pan en laat de ui samen met de geperste knoflook even stoven.
Voeg de tomaten en de paprika stukjes toe en laat 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Kruid met peper en chilipoeder en voeg de light kookroom en de tomatenpuree toe.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Leg de stukken vis bovenop de tomatensaus en laat nog een 10-tal minuutjes sudderen tot de vis gaar is.
Bestrooi het geheel met fijngehakte koriander.
Serveer het vispotje met de rijst.

Voedingswaarden

Per portie
Energie500 kcal
Eiwitten38 g
Vetten17 g
Visstoofpotje met pittige tomatensaus
Vis
Avond

Ingredienten (1 persoon)

  • 150g witte vis naar keuze
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel korianderblaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml light kookroom
  • chilipoeder
  • 50 g ongekookte zilverliesrijst
  Recept delen
Heerlijke recepten
Salade van gegrilde groenten
Vegetarisch
Middag
Salade van gegrilde groenten
Bekijk recept
Groentenomelet met champignons
Vegetarisch
Middag
Groentenomelet met champignons
Bekijk recept
Kipballetjes met curry en rijst
Tussendoortjes
Een appeltje met kaneel en een enkele rozijnen
Kipballetjes met curry en rijst
Vlees
Avond
Kipballetjes met curry en rijst
Bekijk recept