Zoetzure kip met ananas
Bereidingswijze
Snijd de ananas en de kipfilet in blokjes.
Kook de rijst gaar
Snijd de selderijstengel, het lente-uitje en de paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 5 minuten gaar.
Kruid met peper naar smaak.
Voeg de groenten en de gember toe en roerbak gedurende 3 minuten.
Voeg de ananasblokjes met de sojasaus, ketchup en azijn toe.
Laat alles goed doorwarmen en bind met het bindmiddel.
Dien op met de rijst.
Voedingswaarden
Per portie | |
Energie | 500 kcal |
Eiwitten | 32 g |
Vetten | 19 g |
Koolhydraten | 52 g |
Voedingsvezel | 5 g |
Avond
Ingredienten (0 personen)
- 120 g kipfilet
- 40 g ongekookte zilvervliesrijst
- 2 schijven verse ananas
- 1 groene paprika
- 1 selderijstengel
- 1 lente-uitje
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 stukje fijngehakte verse gember peper
- 1 koffielepel instant bindmiddel
Heerlijke recepten

Dressings
Yoghurt dressing
1 eetlepel magere yoghurt, beetje peper en zout, 1 theelepel ketchup/ tabasco, beetje stevia of een 1/2 theelepel honing (met ketchup is dit niet nodig) Even goed roeren en op smaak brengen met peper & zout en eventueel nog wat andere kruiden, zoals kerriepoeder, knoflookpoeder, chillipoeder of paprikapoeder.
...